Bruno & Charlie`s progressie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hoi allemaal,

 

ik wil in dit topic graag de progressie bijhouden die ik met Bruno en Charlie maak betreffende het uitvallen naar andere honden.

 

Even een korte inleiding:

Bruno is een 7 jaar oude reu en al zolang ik weet valt hij, aan de lijn, uit naar andere honden die we tegen komen. Naar sommige honden is het heel heftig en soms heeft hij het ook bij mensen, vaak specifieke mensen die honden hebben waar hij extreem naar uitvalt. Los van de lijn gaat het sinds ongeveer een jaar heel goed, de laatste tijd gaat hij op sommige honden zelfs af om te snuffelen en loopt daarna verder, andere keren negeert hij de hond compleet en loopt erlangs zonder op te kijken. Ik heb al vele dingen met hem geprobeerd en ben al op een aantal hondenscholen geweest waar we verschillende cursussen hebben gevolg, omdat ik dacht dat het gedrag wel zal verminderen zodra hij vaker in contact zou komen met andere honden. Alle cursussen hebben we met goed gevolg doorlopen, echter blijft het uitvallen hier thuis een probleem...

Charlie is een 2 jaar oud teefje en vertoont geen uitval gedrag in de mate van Bruno, maar is bij het passeren van andere honden aan de lijn wel extreem alert en erg aan het 'stuiteren'. Los van de lijn zijn er bij Charlie nooit problemen geweest bij het kennismaken met andere honden, maar de laatste paar maanden vertoont ze naar sommige honden wat dominante trekjes.

 

****

 

Zaterdag 28-01-2017: het eerste moment dat ik mijn "techniek" kon uitproberen. Er kwamen 2 honden vlak na elkaar aangelopen en naar 1 daarvan valt Bruno extreem uit. Wij liepen op het voetpad en de honden kwamen aan over het fietspad, dus er was een comfortabele ruimte. Ik ben stil gaan staan achter een auto en heb Bruno laten zitten, ook aan Charlie heb ik gevraagd te gaan zitten, wat ze even deed maar zodra ze de honden doorhad begon ze op 2 poten te staan om achter de auto door te kunnen kijken.

Bruno bleef rustig, hij stond een aantal keer op waarna ik hem weer zei te gaan zitten en dat deed hij. Ik heb hem telkens kleine snoepjes gegeven en beloond met woorden. Zodra de honden achter ons waren zijn we doorgelopen.

Hij heeft niet geblaft en gegromd   dus ik ben zeer tevreden!

 

 

Mijn uiteindelijke doel is om een commando eraan te koppelen en van beide honden volle aandacht te hebben als er een hond ons tegemoet komt, zodat ze hem netjes zullen negeren.

Er zullen vanaf nu dan ook 0 ontmoetingen meer plaats gaan vinden bij mij aan de lijn met andere honden, want ik denk dat ik mijn doel op die manier het beste kan bereiken.

 

Tips zijn altijd welkom! Ik zal hier updates plaatsen over elke wandeling dat ik een hond/honden tegenkom  

 

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik volg! Ben heel erg benieuwd naar de resultaten... 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik volg ook! 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Volg méé 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Ik volg ook mee!

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

En heb je al een update?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ja ik heb weer een update!

 

Zondag 29-01-2017: tijdens de ochtendwandeling kwamen we meteen een hond tegen en we konden niet echt uitwijken of ergens achter verstoppen... ik heb een hand vol koekjes gepakt uit mijn jaszak en Bruno laten zitten en vervolgens zijn aandacht gevraagd. Hij zag de hond aankomen, die liep immers maar 3 meter achter ons langs, en gromde even maar keek daarna naar mij op! Meteen koekjes erin en beloond met woorden. So far, so good  

Charlie mocht mee om te gaan steppen in de middag en we kwamen 2 honden tegen (aangelijnd). Ze heeft er naar gekeken maar toen ik zei 'Charlie kijk eens' keek ze op naar mij en heeft ze gevolgd tot we ze gepasseerd waren

 

Maandag 30-01-2017: gisteren was ik ziek dus hebben we alleen kleine rondjes gedaan en geen honden tegen gekomen.

 

 

Vandaag voel ik me weer wat beter dus ik hoop dat we vandaag wel weer iets tegenkomen. Het gaat al erg goed vind ik!

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Wat goed hoor verder beterschap gewenst 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Volg, ik kan later misschien nog tips geven aangezien Penny inmiddels bijna niet meer uitvalt.

Fijn om te lezen dat het nu al zo goed gaat

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Ik volg ook! 

Volgende forumvraag: Hond aangelijnd mee laten lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^